ICA-banken – ränta och lån
ICA Banken, som är en del av ICA Gruppen, startade sin verksamhet 2001. Bland de tjänster som ICA Banken erbjuder ingår lönekonto, sparkonto, fonder, bankkort, blancolån, bolån, kontokrediter, valutatjänster och försäkringar.
Huvuddelen av ICA Gruppens verksamhet ligger i Borås medan ICA Banken har sitt säte i Solna där antalet anställda är drygt 300 personer. Banken har cirka 3,6 miljoner kunder i den totala kundbasen, varav ungefär 660 000 tar del av banktjänsterna. Närmare 600 000 kunder har något av ICA Bankens bankkort.
Recension Ica-banken av Bank24
Räntor - 85%
Webbplats - 60%
Support/Öppettider - 74%
Tjänsteutbud - 80%
75%
Totalbetyg
Kundtjänst:
Telefonnummer: 033-47 47 90
Öppet vardagar 08:00-20:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt
ICA-Banken
Svetsarvägen 16
171 41 Solna
Bolåneräntor Ica-banken
[borantor]
ICA Bankens privatlån
ICA Banken fungerar precis som en ”vanlig” bank i sitt erbjudande gentemot dig som kund. Det är alltså ingen skillnad mellan att ta ett privatlån hos ICA Banken och någon av affärsbankerna. Hos ICA Banken kan du låna 20 000–350 000 kr med ett privatlån, alltså ett lån utan säkerhet. Du kan spara pengar genom att hitta det bästa privatlånet för just dig.
När du ansöker om ett privatlån hos ICA Banken behöver du inte ange varför du behöver låna. Du kan använda lånet exempelvis för att lösa dyra smålån, för att köpa en begagnad bil eller för allmän konsumtion.
Hur fungerar det?
Du ansöker om ett privatlån direkt på ICA Bankens webbplats. Här kan du först och främst laborera med lånebelopp och låneperioder för att se hur du kan lägga upp ditt privatlån på bästa sätt. Med smarta reglage justerar du respektive parameter uppåt och nedåt och ser direkt vad månadskostnaden blir.
Nedanför reglagen ser du också ett räkneexempel. Att notera är att räntan alltid sätts individuellt och att den ränta du laborerar med är en exempelränta som kan vara lägre eller högre än den ränta du blir erbjuden.
Själva ansökningsprocessen sker i ett antal moment.Först och främst ska du ange önskat lånebelopp, låneperiod, vad du ska använda lånet till (på en mycket övergripande nivå) samt om du vill söka med en medsökande eller inte. När det är gjort fyller du i ett par grundläggande personuppgifter.
I nästa steg får du ange några ytterligare uppgifter om din ekonomiska situation och därefter ska du godkänna lånevillkoren för att sedan skicka in din ansökan. Du behöver inte betala någon avgift för att ansöka och du betalar heller ingen uppläggningsavgift för lånet.
När ansökan har kommit ICA Banken tillhanda görs en automatisk kreditkontroll med en kreditupplysning som grund. ICA Banken använder Upplysningscentralen AB som kreditupplysningsföretag. I det fall du blir godkänd direkt kommer du att få ett meddelande på skärmen där du bland annat kan notera vilken ränta du erbjuds.
För att slutföra tecknandet av låneavtalet ska du skriva under ett skuldebrev som du får hem i brevlådan och sedan skicka det i retur. I dagsläget har ICA Banken inte stöd för signering via e-legitimation, men vi har fått indikationer på att en sådan lösning är på gång. Inom kort efter det att skuldebrevet har kommit ICA Banken tillhanda kommer dina pengar att betalas ut till angivet bankkonto.
Villkor för att få låna
ICA Banken har i grunden ganska generösa villkor. Minimivillkoren är:
Du ska vara minst 18 år gammal och vara folkbokförd i Sverige
Du ska ha fast, löpande inkomst från anställning eller pension
Du får inte ha några betalningsanmärkningar (ett absolut krav).
Dessa är minimikraven för att kunna skicka in en ansökan. Eftersom ICA Banken gör en sedvanlig kreditprövning innebär det faktum att ovan krav är uppfyllda emellertid inte per automatik att du kan bli beviljad ett lån. Det är framför allt storleken på din fasta inkomst som ligger till grund för bedömningen.
Övrigt
För avtal om privatlån som du ingår via ICA Bankens webbplats har du 14 dagars ångerrätt. Om du vill utnyttja ångerrätten ska du meddela detta via e-post, brev eller telefon. Ångerrätten börjar löpa från den dag då låneavtalet tecknades.